Sacra Manna Bariból – újabb Szent Miklós ereklye érkezett a Nyíregyházi görögkatolikus Egyházmegyébe

2019. november 6-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe érkezett az olaszországi Bariból Szent Miklós ereklyéje, a csontjaiból folyó sacra manna (müró).

Csodatévő Szent Miklós sírja Bariban található, ahol napjainkban is szivárog csontjaiból a szent manna, melyet minden évben május 9-én gyűjt össze a sírt őrző domonkos rend elöljárója.

2019. november 5-én Giovanni Distante OP perjel atya az általa bemutatott szentmise keretében ünnepélyesen adta át a sacra mannapár cseppjét, a helyi hagyományoknak megfelelően kézzel festett üvegcsében, a hitelesítő dokumentummal együtt a Nyíregyházi Egyházmegye főpásztorának, Szocska A. Ábel megyéspüspöknek. 

Csodatévő Szent Mikós földi maradványaihoz sokan zarándokolnak az olasz városba, több ezer kilométert megtéve, hogy kérjék a Szent Püspök közbenjárását. Az egyházmegye számára öröm, hogy híveinknek lehetősége van a Szent Miklós-székesegyházban is ereklyéit tisztelve, kérni az ő pártfogását. 

Csodatévő Szent Miklós püspök ünnepét december 6-án tartják, az előesti vecsernyén helyezik a székesegyházban méltó helyére és nyilvános tiszteletre a Szent csontjaiból folyó mürót, az itt már megtalálható csontereklyéje mellé.

Forrás:https://hd.gorogkatolikus.hu/Sacra-Manna-Baribol—ujabb-Szent-Miklos-ereklye-erkezett-a-Nyiregyhazi-Egyhazmegyebe-2019-november-08