“Tekintetem a hegyek felé emelem: honnan jön segítség számomra?” 121.zsoltár

121 (120). ZSOLTÁR.

1(Zarándokének.) Tekintetem a hegyek felé emelem: honnan jön segítség számomra? 2A segítség az Úrtól jön, aki az eget és a földet teremtette. 3Ő nem engedi, hogy botladozzék lábad, nem alszik az, aki őriz téged. 4Lám, nem alszik, nem pihen, aki őrséget áll Izrael felett. 5Az Úr a te oltalmazód, az Úr védelmez jobbod felől. 6Nappal nem éget a nap, s éjjel nem árt neked a hold. 7Az Úr megóv minden bajtól, ő vigyáz életedre. 8Az Úr megőriz jártodban-keltedben, mostantól fogva mindörökké.”

Psalm 121

1 (Ein Lied für die Wallfahrt.)

Ich erhebe meine Augen zu den Bergen: *Woher kommt mir Hilfe?Meine Hilfe kommt vom HERRN, *der Himmel und Erde erschaffen hat. 3 Er lässt deinen Fuß nicht wanken; *dein Hüter schlummert nicht ein.4 Siehe, er schlummert nicht ein und schläft nicht, *der Hüter Israels.5 Der HERR ist dein Hüter, *der HERR gibt dir Schatten zu deiner Rechten.6 Bei Tag wird dir die Sonne nicht schaden *7 Der HERR behütet dich vor allem Bösen, *er behütet dein Leben.8 Der HERR behütet dein Gehen und dein Kommen *von nun an bis in Ewigkeit.”

Egy kiadós egész napos túrát szerveztünk a fiataloknak 2019.12.28-án a Gelände, páratlan hegycsúcsra, a Hohe Wand és a Schneeberg közti csúcsra, fiatal házasoknak és családoknak, de végül egy hat fős csapat vágott neki az útnak teljesen téli körülmények között. Igazán hideg volt, a szél is erős volt szinte végig, a szendvicseink megfagytak, de megérte rávenni magunkat erre a közösségi programra. Igaz, hogy a Schneebergből szinte semmit nem láttunk, mert egész nap a felhőben volt és havazott. Másnap láthattuk is a Sopronból a hóval befedett Schneeberg hegyet. A tervezett 1 órás út a csúcsig nekünk majdnem két órába tellett. Megfogadtuk, hogy visszajövünk tavasszal is és még több ismerőst hozunk el magunkkal. Beszéljenek a képek a továbbiakban!